Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Mosselen met witbier en room


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 kg mosselen
– 1,5 flesje witbier (Hoegaarden)
– 0,375 l. room
– 1 sjalot
– 1 stengel van groene selder
– 1 ui
– 1 wortel
– kerrie
– kurkuma
– cayennepeper
– peterselie

 

Bereiding:

Was de mosselen.
Snij de groentjes in een fijne brunoise. Doe er de mosselen bij alsook het witbier.
Breng met een gesloten deksel aan de kook tot de mosselen goed geopend zijn.
Verwijder de bovenste schelp van elke mossel en schik ze naast elkaar in een ovenschotel. Houd warm.
Recupereer het kookvocht, zeef het en laat het inkoken met de toegevoegde room tot gewenste sausdikte.
Kleur de saus met kurkuma, pezo en cayennepeper. Voeg de brunoise van groentjes nog even aan de saus toe.
Nappeer de saus over de mosselen.
Zet de mosselen een minuutje in de oven en strooi er voor het opdienen fijngehakte peterselie over.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Beignet van gefrituurde asperges

Volgend Aperitiefhapje:
Oosters hapje met scampi en Leffe bruin

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |