Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Kip gemarineerd in gember met zoete tomatenjam


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– Saffraandraadjes
– 2 teentjes geperste knoflook
– 1/4 theelepel gemberpoeder
– 6 eetlepel olijfolie
– 1 kippenfilet
– 1 fijngesneden ui
– 1 kg rijpe pruimtomaten , ontveld en fijngehakt
– 2 eetlepel pasta van zongedroogde tomaten
– 1 theelepel kaneel
– 3 eetlepel vloeibare honing
– 2 eetlepel fijngehakte koriander

 

Bereiding:

Wrijf saffraan draadjes in vijzel fijn , voeg knoflook en gemberpoeder toe samen met de olie, meng goed en meng er de in reepjes gesneden kippenfilet onder.
Laat eventjes marineren. Verhit nu de rest van de olie en laat de ui er glazig in fruiten, voeg tomaat en tomatenpasta toe en laat onder deksel zachtjes sudderen gedurende +/- 15 min. , neem deksel van de kom en laat nog eens 15 min goed door koken tot er een dikke saus ontstaat.
Voeg kaneel en honing toe nog eventjes doorkoken , voeg de koriander toe en breng op smaak.
Schik op een lepeltje op een bedje van tomatenjam een kort aangebakken reepje kip en garneer met een plukje koriander.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Gedroogde rabarber met zwarte pens

Volgend Aperitiefhapje:
Kerstomaatje gevuld met escargots en een emulsie met zachte look

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |