Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Huwelijk van krab en Sint-Jacobsvrucht met een zalf van prei


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 160 gram krab
– 8 sint-jacobsvruchten
– 2 preien
– rode shiso
– Noilly Prat

 

Bereiding:

De prei grondig kuisen en het wit van de prei gaar stoven in een weinig olijfolie. Bevochtigen met een weinig Nouilly Prat.
Als de prei gaar is alles goed mixen en eventueel door een zeef duwen. Eventueel bijkruiden met peper en zout en een beetje currypoeder.
Het groen van de prei in een fijne julienne van +/- 7 cm versnijden en gaar koken in licht gezouten water. Afgieten, maar een beetje kookvocht overhouden om straks de julienne te kunnen opwarmen.
De Sint-Jacobsvruchten kort aanbakken in een mengsel van olie en boter.
Daarna de gebakken Sint-Jacobsvruchten in een aperitiefschoteltje leggen, daarop de julienne van prei, de zalf van prei en dan een beetje krab en afwerken met een takje rode shiso.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Glaasje champignonvelouté afgewerkt met een toastje van gerookte en gedroogde eendeborstfilet

Volgend Aperitiefhapje:
Tempura van nori met krab en zeekraal

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |