Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 160 gram krab
– 4 vellen nori
– 320 gram knolselder
– 1/2 dl room
– 100 gram zeekraal
Bereiding:
De knolselder grondig kuisen. De helft van de knolselder versnijden in kleine blokjes en gaar koken in licht gezouten water.
De room tot de helft laten inkoken. De gare knolselder mixen en er de ingekookte room ondermengen.
De rest van de knolselder in gelijkmatige dunne sneetjes versnijden. Er chips van snijden en frituren.
Bestrooien met zout en licht warm houden. De zeekraal heel even laten koken in licht gezouten water, daarna onmiddellijk afkoelen in ijskoud water.
Voor het opdienen nog even opwarmen. De norivellen in driehoekjes versnijden en door het tempurabeslag halen. Frituren en bovenaan in het aperitiefschoteltje leggen.
Hiervoor een lepeltje knolselder puree. Daarin een chips van knolselder steken.
Met de krab maken wij de verbinding tussen beiden. Afwerken doen we met de licht warme zeekraal en een takje groen.