Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Scampi met jonagold en curry


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 scampi
– 8 dunne plakjes gerookt ontbijtspek
– 1 grote jonagold appel
– 1 koffielepel currypoeder en suiker
– 100 gram zure room (kan evengoed met gewone room)
– 50 gram veldsla
– boter
– pezo

 

Bereiding:

Pel de scampi’s en wikkel elke scampi in een sneetje ontbijtspek. Bak ze +/- 10 min. gaar in boter en hou ze warm.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in kleine blokjes.
Stoof de appelblokjes kort in de pan van de scampi’s en bestrooi ze met curry en suiker.
Voeg de zure room toe. Laat inkoken tot een gladde saus en kruid met peper en zout. Indien nodig de saus wat binden.

 

Bordschikking:

Verdeel de scampi’s over de borden en lepel er de saus naast.
Garneer met de kropjes veldsla. Opdienen met een sneetje stokbrood.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Gebakken eendelever met sinaasppelchutney, zwarte pens en peperkoekcroutons

Volgend Aperitiefhapje:
Dorade met vinaigrette van passievruchten

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |