Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gevulde mosselen


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 mooie, grote mosselen
– 3 eetlepels olijfolie
– 4 lente-uitjes, fijngehakt
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 theelepels citroensap
– 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
– 50 gram broodkruim
– 2 eieren, losgeklopt
– olijfolie of arachideolie, om te frituren

 

Bereiding:

Maak de mosselen schoon, spoel ze en kook ze op de traditionele manier (pezo, ui, selder en peterselie). Houd de mooiste mosselen en de schoonste schelpen apart. Zeef het vocht en laat afkoelen. Verhit de olie in een pan en fruit er de fijn gesnipperde pijpajuin en de look in aan. Roer er de mosselen onder, samen met wat tomatenpuree, citroensap en de 2 eetlepels fijn gehakte peterselie. Breng op smaak pet pezo en laat eveneens afkoelen.
Maak een roux van de boter en de boter en werk er het gezeefde mosselvocht onder, blijf roeren tot de saus goed ingedikt is en van de pan loslaat. Laat de saus afkoelen.
Schep het mosselmengsel in de apart gehouden schelpen (1 mossel per schelp), giet er saus over en strijk glad.
Meng de broodkruimels met de rest van de fijn gehakte peterselie. Haal de mosselen eerst door de los geklopte eieren en daarna door het broodkruim. Druk aan.
Frituur de mosselen in de olie gedurende +/- 20 seconden tot ze goudbruin zien. Laat uitlekken op keukenpapier en dien warm op.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
omaatgarnaal – new fashion

Volgend Aperitiefhapje:
Javanais van tonijn en Sint-Jacobsvruchten

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |