Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 150 gram gerookte zalm
– 2 eieren
– 4 tomaten
– 1 sjalot
– 1 bakje cresson
– verse groene kruiden (kervel, bieslook, platte peterselie, dragon)
Bereiding:
De verse groene kruiden kuisen en fijn snipperen. De eieren klutsen, er een gedeelte van de verse kruiden aan toevoegen, kruiden met peper en zout en er dunne kruidenpannenkoekjes van bakken.
Het tomatensausje: de tomaten te pellen, in een brunoise versnijden en aanstoven samen met de fijn gesnipperde sjalot. Bijkruiden met peper, zout en een weinig cayennepeper. Alles mixen en doorzeven. Nogmaals de kruiding nagaan. Een torentje maken door van de kruidenpannenkoekjes en van de gerookte zalm gelijke vierkantje te snijden en ze nadien op mekaar te stapelen tot een torentje. Afwerken met een streepje saus en wat cresson.