Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 150 gram gerookte heilbot
– 2 sjalotten
– 5 cl balsamico-azijn
– 10 cl olijfolie
– 1 citroen
– 1 tomaat
– verse groene kruiden (kervel, bieslook, platte peterselie, dragon)
– roze peperkorrels
– 2 eetlepels honing
Bereiding:
De sjalotjes fijn te snipperen en de tomaat, ongepeld maar wel goed gewassen, in een kleine brunoise versnijden. De verse kruiden grondig kuisen en fijn versnijden. Alle ingrediënten voor de vinaigrette (balsamico-azijn, olijfolie, citroensap en honing) mengen, hieraan de gesneden verse kruiden, de fijn gesneden sjalotjes en de brunoise van de tomaat toevoegen. Kruiden met peper en zout. De gerookte heilbot in vierkantjes versnijden van ongeveer 5 cm. Deze oprollen, in een rechthoekig schaaltje leggen en overgieten met de vinaigrette.