Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 sushi nori blad
– 1 sushi matje (rieten matje)
– 125 g sushi rijst
– 180 ml water
– rauwe vis (zalm, tonijn of scampi’s)
– geblancheerde groentjes (aubergine, wortel, paprika)
Sushidressing:
– 2 eetlepels yutaka rijstwijnazijn
– 1 eetlepel youtaka marin
– 2 koffielepels poedersuiker
– 1 koffielepel zout
Bereiding:
Kook de rijst in 180 ml water. Doe de rijst in een kom en voeg er de sushidressing aan toe. Leg 1 blad sushi mori op een rieten matje en bedek de sushi mori voor 2/3 met rijst. Voeg hieraan een vulling naar smaak toe (vis of groentjes of een mengeling) Rol het matje langzaam op en druk zacht aan met beide handen, bevochtig het laatste stukje sushi mori op de rol vast te kleven. Haal de rol voorzichtig uit de mat en snij de rol in stukjes. Serveer met soja saus en wasabi.