Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Zuiderse opgevulde nieuwe aardappel


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4 grote nieuwe aardappelen
– 50 gram zongedroogde tomaatjes
– 3 sjalotten
– 16 blaadjes basilicum
– 16 sneden dun gerookt spek
– basilicum olie
– Chardonay azijn

 

Bereiding:

Schil de aardappelen en snij er balkjes van +/- 1.5 cm dikte en zo’n 5 cm lang. Snij hiervan een dun schijfje in de lengte (niet spoelen) en haal het grootste gedeelte uit met een klein pomparisienne lepeltje. Snij de sjalot en de gedroogde tomaatjes fijn en stoof aan in wat olijfolie, kruid af en versnipper de basilicum erover. Vul hiermee de aardappel op en sluit met het dunnen schijfje, omwikkel met het spek en bak op een laag vuurtje zachtjes af tot de aardappel volledig gaar is. Snij dit nu schuin door en leg op een apero schaaltje op een bedje van groene kruiden of eventueel wat gemengde fijngesneden sla die je lichtjes besprenkelt met een vinaigrette van basilicumolie en chardonay azijn.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Oesters in coulis van grany smith en knolselder wafeltje

Volgend Aperitiefhapje:
Kerrie met kip

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |