Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 grote nieuwe aardappelen
– 50 gram zongedroogde tomaatjes
– 3 sjalotten
– 16 blaadjes basilicum
– 16 sneden dun gerookt spek
– basilicum olie
– Chardonay azijn
Bereiding:
Schil de aardappelen en snij er balkjes van +/- 1.5 cm dikte en zo’n 5 cm lang. Snij hiervan een dun schijfje in de lengte (niet spoelen) en haal het grootste gedeelte uit met een klein pomparisienne lepeltje. Snij de sjalot en de gedroogde tomaatjes fijn en stoof aan in wat olijfolie, kruid af en versnipper de basilicum erover. Vul hiermee de aardappel op en sluit met het dunnen schijfje, omwikkel met het spek en bak op een laag vuurtje zachtjes af tot de aardappel volledig gaar is. Snij dit nu schuin door en leg op een apero schaaltje op een bedje van groene kruiden of eventueel wat gemengde fijngesneden sla die je lichtjes besprenkelt met een vinaigrette van basilicumolie en chardonay azijn.