Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Griet op een kussentje van bospaddestoelen en gember


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 250 gram bospaddestoelen
– 1/2 rode paprika
– 1/2 gele paprika
– 1 courgette
– gember
– 16 sneetjes chorizo
– 16 stukjes griet
– shiso
– 1 avocado
– 1 stengelajuin
– 1 citroen

 

Bereiding:

Het vlees van de avocado samen met het citroensap en het zeer fijn gehakte stengeluitje pureren en door een zeef duwen. Apart houden. Alle gekuiste groentjes (bospaddestoelen, geschilde paprika’s, courgette en gember) in een fijne brunoise versnijden. Dit mengsel kort aanstoven in een weinig olijfolie. Hiervan een torentje maken. De sneetje chorizo drogen in een oven van 120 °C gedurende 15 minuten. De stukjes vis ofwel stomen in een stomer ofwel kort aanbakken in ruim boter. Het torentje onderaan, daarop een sneetje gedroogde chorizo en afwerken een lepeltje avocadomengsel en takje shiso.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Bospaddestoelen en petit gris-slakjes in brickdeeg

Volgend Aperitiefhapje:
Opgevulde kalkoenborst met kippenlevertjes,champignons en mascarponesaus

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |