Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 uien
– 500 gram peer in stukjes gesneden
– 500 gram in blokjes gesneden pastinaak
– 1 pastinaak
– 200ml room
– 2 liter bouillon
– 2 à 3 koffielepels currypoeder
– 1 preiwit
Bereiding:
Stoof de fijn gesneden uien in wat boter aan. Voeg de dobbelsteentjes pastinaak, de peer en het currypoeder toe, laat even meestoven en bevochtig met de bouillon. Breng aan de kook en laat zachtjes garen gedurende zo’n 30 min. Mix de soep glad met een staafmixer , kruid af met pe/zo. Snij het preiwit in fijne halve ringetjes en blancheer in wat gezouten water.
Reinig de pastinaak en snij er dunne schijfjes van frituur deze kort tot ze lichtjes beginnen te bruinen en krokant zijn. Schep ze uit het vet in een kom met keuken papier en bestrooi lichtjes met wat zout.
Meng de room onder de soep en giet in kleine tasjes (met wat preiwit) en garneer met een chipje van pastinaak.