Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 coquilles
– 1 klein potje truffelpasta
– 20 gram ganzenlever
– 120 gram melk
– 300 gram schorseneren
– 2 eieren
– 100 ml room
– 150 gram zeekraal
– 3 gram soja lecithine (te koop bij de apotheek)
– 30 gram groentebouillon
Bereiding:
Reinig de schorseneren, snijd ze in dunne staafjes van ½ cm breed en op 5 cm lang. Blancheer ze in een beetje kokend water en leg ze daarna op een ovenplaat, giet er een beetje room over (room eerst mengen met de eieren en afkruiden , pe/zo/no), zet kort onder de grill tot er een binding optreed. Bak de coquilles kort aan langs beide zijden en kruid met pe/zo. Klop voor het ganzenleverschuim de melk,de bouillon en de sojalecithine met de staafmixer op, afkruiden met pe/zo en lichtjes opwarmen.
Reinig de zeekraal en blancheer kort in kokend gezouten water, spoel af onder koud stromend water en bak kort aan in wat boter, kruid af met pe/zo. Schik op een klein aperitief bordje een plakje schorseneren, leg daarboven op een gebakken coquille en daarop wat truffelpasta. Garneer het geheel met wat zeekraal en het ganzenleverschuim (eventueel nog een klein blokje ganzenlever (terrine).