Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Huisgerookte duivenfilet met pesto van rode biet en mierikswortel


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4 kleine rode bietjes (gekookt)
– 1 mierikswortel (niet te groot)
– 3 sneden brood
– 1 eetlepel hazelnootjes
– 50 gram Passendale
– Olijfolie
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel azijn
– 6 duivenfilets
– Rookkast + hout schilfers
– Notenolie
– Chardonnayazijn

 

Bereiding:

Maak de pesto door 3 bietjes met een eetlepel mierikswortel, de hazelnootjes,de Passendale , mosterd en azijn te mixen in een blender onder toevoeging van wat olijfolie. Kruid af met pe/zo. Snij van de rode biet en de mierikswortel fijne julienne en meng met een vinaigrette op basis van notenolie en chardonnay azijn. Laat kort trekken. Maak fijne reepjes van het brood en toast.
Bak de duivelfilets heel kort aan in wat boter , kruiden pe/zo en rook deze licht gaar gedurende een 5 tal minuutjes.
Leg op een klein aperitiefbordje wat ven de rode bieten sla, leg daarbovenop enkele escalopes van de gerookte duif, rechts hiervan leg je een toastje met de rode bieten pesto op.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Gebakken coquilles met schorseneren, truffel aroma en schuim van ganzenlever

Volgend Aperitiefhapje:
Rilette van haas met Westmalle Tripel, marjolein, pistache noten en vijgen vergezeld met een sorbet

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |