Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 kleine rode bietjes (gekookt)
– 1 mierikswortel (niet te groot)
– 3 sneden brood
– 1 eetlepel hazelnootjes
– 50 gram Passendale
– Olijfolie
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel azijn
– 6 duivenfilets
– Rookkast + hout schilfers
– Notenolie
– Chardonnayazijn
Bereiding:
Maak de pesto door 3 bietjes met een eetlepel mierikswortel, de hazelnootjes,de Passendale , mosterd en azijn te mixen in een blender onder toevoeging van wat olijfolie. Kruid af met pe/zo. Snij van de rode biet en de mierikswortel fijne julienne en meng met een vinaigrette op basis van notenolie en chardonnay azijn. Laat kort trekken. Maak fijne reepjes van het brood en toast.
Bak de duivelfilets heel kort aan in wat boter , kruiden pe/zo en rook deze licht gaar gedurende een 5 tal minuutjes.
Leg op een klein aperitiefbordje wat ven de rode bieten sla, leg daarbovenop enkele escalopes van de gerookte duif, rechts hiervan leg je een toastje met de rode bieten pesto op.