Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Rilette van haas met Westmalle Tripel, marjolein, pistache noten en vijgen vergezeld met een sorbet


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Rillette
– 4 bouten van haas
– 3 flesjes Westmalle Tripel
– 10 jeneverbessen
– 20 cl kippenbouillon
– 3 takjes verse marjolein
– 4 sjalotjes
– 60 gram pistache noten
– 60 gram gedroogde vijgen
– 250 gram eendenvet
– pezo

Sorbet van druiven en Oude Geuze
– 4 dl druivensap
– 50 gram bloemsuiker
– 1 dl Oude Geuze

 

Bereiding:

Rillette
Breng de bouten van haas met het bier, de bouillon, de marjolein, de jeneverbessen en een beetje zout aan de kook.
Zet het vuur lager en laat gedurende 3 à 4 uur zachtjes stoven.
De bouten zijn klaar van zodra het vlees van het bot valt.
Laat het kookvocht afkoelen, pluk er zodra ze koud zijn het vlees van af, snijd in kleine blokjes en houd apart.
Maak de sjalotten schoon, snipper ze en voeg toe aan het kookvocht van de boutjes.
Kook de vloeistof in tot er slechts 1 dl van resteert.
Smelt het eendenvet, hak de pistachenootjes en snijd de gedroogde vijgen klein.
Voeg alle ingrediënten en het vlees toe aan het vet en meng goed.
Voeg de reductie toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Stort de massa in een schaal en laat minimaal 48 uur rusten in de koeling.
Serveer de rillette.

Sorbet:
Laat de bloemsuiker smelten in een deel van het druivensap en laat dit bekoelen.
Giet 1 dl bier bij het druivensap. Draai dit tot sorbet in een ijsmachine.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Huisgerookte duivenfilet met pesto van rode biet en mierikswortel

Volgend Aperitiefhapje:
Warm gerookte hazenrugfilet met krulandijvie en veenbessencompote

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |