Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Wildkroket van haas met duivelsausje


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Wildkroket:
– 375 gram haasfilet
– 45 gram boter
– 30 gram bloem
– 2,5 dl wildfond
– 2 blaadjes gelatine
– 2 theelepels fijngesneden salie
– 2 eetlepels fijngesneden peterselie
– pezo
– 3 eiwitten
– paneermeel
– frituurolie

Sausje:
– 2 dl wildfond
– 1 dl witte droge wijn
– 1 dl rode wijnazijn
– 3 sjalotjes
– tomatenconcentraat
– boter

 

Bereiding:

Bak de filet aan met aromaten.
Snij het vlees in heel kleine stukjes. De boter in de pan smelten, bloem er door roeren en een paar minuten meebakken.
De wildfond er bij voegen en roeren tot er een gladde saus ontstaat. Nog even laten doorkoken.
Gelatine in koud water laten weken, uitknijpen en – van het vuur weg – oplossen in de saus.
Vlees, salie en peterselie door de saus roeren.
Eventueel nog bijkruiden met pezo.
De massa in een schaal uitstrijken en minstens 1 nacht laten koelen.
Ovaalvormige kroketjes maken.
Eiwitten loskloppen. De kroketjes door de bloem halen, door de eiwitten en tenslotte door het paneermeel. Dit nogmaals herhalen (2x paneren)
De kroketjes even laten drogen.
Frituurolie verhitten en kroketjes bakken in de hete olie. (2 à 4 minuten)

Sausje
Bak de sjalotten aan in wat boter, deglaceer met de azijn.
Voeg de witte wijn en de wildfond toe en laat wat inkoken.
Voeg het tomatenconcentraat toe.
Bijkruiden met pezo.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Warm gerookte hazenrugfilet met krulandijvie en veenbessencompote

Volgend Aperitiefhapje:
Mini cake van zalm en venkel

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |