Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Wildkroket:
– 375 gram haasfilet
– 45 gram boter
– 30 gram bloem
– 2,5 dl wildfond
– 2 blaadjes gelatine
– 2 theelepels fijngesneden salie
– 2 eetlepels fijngesneden peterselie
– pezo
– 3 eiwitten
– paneermeel
– frituurolie
Sausje:
– 2 dl wildfond
– 1 dl witte droge wijn
– 1 dl rode wijnazijn
– 3 sjalotjes
– tomatenconcentraat
– boter
Bereiding:
Bak de filet aan met aromaten.
Snij het vlees in heel kleine stukjes. De boter in de pan smelten, bloem er door roeren en een paar minuten meebakken.
De wildfond er bij voegen en roeren tot er een gladde saus ontstaat. Nog even laten doorkoken.
Gelatine in koud water laten weken, uitknijpen en – van het vuur weg – oplossen in de saus.
Vlees, salie en peterselie door de saus roeren.
Eventueel nog bijkruiden met pezo.
De massa in een schaal uitstrijken en minstens 1 nacht laten koelen.
Ovaalvormige kroketjes maken.
Eiwitten loskloppen. De kroketjes door de bloem halen, door de eiwitten en tenslotte door het paneermeel. Dit nogmaals herhalen (2x paneren)
De kroketjes even laten drogen.
Frituurolie verhitten en kroketjes bakken in de hete olie. (2 à 4 minuten)
Sausje
Bak de sjalotten aan in wat boter, deglaceer met de azijn.
Voeg de witte wijn en de wildfond toe en laat wat inkoken.
Voeg het tomatenconcentraat toe.
Bijkruiden met pezo.