Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 100 gram gerookte zalm
– 1 venkel
– 1/4 onbehandelde citroen
– 3 eieren
– 100 gram boter
– 1 dl melk
– 180 gram bloem
– 1 zakje bakpoeder
– 1 koffielepel roze bessen
Bereiding:
Kook de fijngesneden venkelblokjes gaar in licht gezouten water, giet af en koel af onder koud stromend water.
Klop de eieren los in een kom en voeg de bloem,bakpoeder,melk en gesmolten boter toe. Klop tot een luchtig deeg. Voeg de venkelblokjes, fijngesneden venkelgroen en snippers gerookte zalm toe samen met de roze bessen en 1 koffielepel citroen rasp. Verdeel het deeg over een beboterde en met bloem bestoven bakplaat. Bak gedurende 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en snij in kleine vierkantjes, leg op een apero schaaltje en werk af met enkele garnaaltjes en wat venkelgroen.