Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Mini cake van zalm en venkel


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 100 gram gerookte zalm
– 1 venkel
– 1/4 onbehandelde citroen
– 3 eieren
– 100 gram boter
– 1 dl melk
– 180 gram bloem
– 1 zakje bakpoeder
– 1 koffielepel roze bessen

 

Bereiding:

Kook de fijngesneden venkelblokjes gaar in licht gezouten water, giet af en koel af onder koud stromend water.
Klop de eieren los in een kom en voeg de bloem,bakpoeder,melk en gesmolten boter toe. Klop tot een luchtig deeg. Voeg de venkelblokjes, fijngesneden venkelgroen en snippers gerookte zalm toe samen met de roze bessen en 1 koffielepel citroen rasp. Verdeel het deeg over een beboterde en met bloem bestoven bakplaat. Bak gedurende 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en snij in kleine vierkantjes, leg op een apero schaaltje en werk af met enkele garnaaltjes en wat venkelgroen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Wildkroket van haas met duivelsausje

Volgend Aperitiefhapje:
Gebakken zwarte pens met gecarameliseerde appel en ijs van rode kool

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |