Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 kleine rode kool
– 2 zwarte pensen
– 1 appel (kleine jona gold)
– Citroensap
– 120 g. suiker
– 160 cc volle melk
– 160 cc room
– 1 ei
Bereiding:
Snipper de rodekool ZEER fijn en laat zeker gedurende een uur marineren in het citroensap met de helft van de suiker.
Het volledige ei opkloppen samen met de suiker tot je een wit lint bekomt, hieraan de melk en de room toevoegen en op een zacht vuur opwarmen tot je een binding bekomt. Voeg de gemarineerde rode kool toe en een deel van de marinade, draai nu af in een ijsmachine.
Snij de zwarte pens in schijfjes van +/- 0.5 cm en bak deze kort aan langs beide zijden. Snij de appel in dunne partjes en bak kort aan in een tefal pannetje, bestrooi met wat suiker tot deze gecarameliseerd zijn.
Schik nu op een apero bordje per persoon 2 schijfjes gebakken pens en een partje appel samen met een bolletje van het rode kool ijs.