Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 biefstuk van het kalf
– 16 plakjes Ganda-ham
– 1 dl olijfolie
– 500 gram grofgehakte zongedroogde tomaten
– 500 gram rucola
– 250 gram geschaafde parmezaanse kaas
– 12 eetlepels geroosterde pijnboompitten
– aangemaakte kruidensalade (rucola)
Bereiding:
Maal de rucola fijn in de foodprocessor, maar houd enkele blaadjes achter voor de garnering.
Voeg 8 eetlepels pijnboompitten, 200 gram parmezaanse kaas en de olijfolie toe (maal echter niet te fijn). Breng op smaak. Snij de biefstuk open zodat één grote lap vlees ontstaat.
Leg het vlees op een plastic folie, kruid stevig, beleg met de Ganda-ham en smeer het rucola-mengsel erover. Leg hierop de grof gehakte tomaten, overige kaas en pijnboompitten en rol strak op tot een stevige rol. Vries de rol lichtjes aan en snijd er dunnen plakken van met de snijmachine.
Leg de plakken op de bord en werk af met de kruidensla en enkele druppels van de rucola-pesto.