Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 piepkuikenfilets
– 8 piepkuikenbilletjes
– 160 gram Parmezaanse kaas
– 4 sinaasappelen (zestes van de schillen)
– 16 sinaasappelbilletjes
– 2 sjalotten
– soja
– ketjap
– olijfolie
– sesamzaadjes
Bereiding:
De billetjes konfijten in een mengsel van olijfolie, de helft van het sinaasappelsap van 4 sinaasappelen, soja en ketjap.
De filets van het piepkuiken in dunne sneetjes versnijden en koel houden. Als het vlees van de billetjes gaar is, het vlees van het beentje halen en in een fijne julienne versnijden.
De zestes van de sinaasappelen blancheren en nadien nog even laten garen in licht gesuikerd water. De sjalotten fijn snipperen en aanfruiten. Blussen met de rest van het sinaasappelsap en ook de rest van de zestes toevoegen. Op smaak brengen met suiker en frambozenazijn. Dit mengsel mixen en apart houden.
De sneetjes filet beleggen met de julienne van de billetjes samen met een weinig van de zestes. Oprollen en instrijken met een weinig olijfolie en bestrooien met de sesamzaadjes. Kort voor opdienen garen in een warme oven en heel even onder de grill zetten.
De sinaasappel schillen en 16 sinaasappelbilletjes apart houden. De parmezaanse kaas raspen en op kleine hoopjes afbakken in de oven tot koekjes.
Eerst een streepje trekken met de sinaasappelmarmelade. Een sinaasappelpartje op het streepje leggen, daarnaast het kippenrolletje leggen. Afwerken met een takje groen en een parmezaans koekje.