Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 320 gram Brie
– 2 volledige eieren
– vloeiende bloem
– paneermeel
– 32 takjes rucola-sla
Saus:
20 gram fijn gesnipperde gember
– 1 sjalot
– 1 teentje look
– 25 gram griessuiker
– water
– frambozenazijn
– tomatenketchup
– eventueel aardappelzetmeel
Bereiding:
Uit de Brie kaas rondjes uitsteken en door de vloeiende bloem halen. Daarna door het geklutst ei halen en door het paneermeel. De saus maken door de fijn gesnipperde sjalot, gember en look lichtjes laten uitzweten in olijfolie. Er de suiker over strooien en bevochtigen met de frambozenazijn en een weinig water. Even laten sudderen en er dan de tomatenketchup ondermengen en laten indikken tot sausdikte. De rucola sla onderaan het schoteltje leggen. Daarop het gefrituurde kaasje leggen (zeer kort frituren).
Afwerken met een lepeltje zoetzure saus.