Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 stronken witloof
– 2 stengels witte selder
– 1 zakje wilde rijst
– 100 gram pijnboompitten
– 100 gram donkere rozijnen
– 1 zacht pimentpepertje
– 1 enkele kippenfilet
– 16 stengels kervel
Vinaigrette:
– sap van 1/2 citroen
– frambozenazijn
– fijne slaolie
– een weinig fijne kruiden:peterselie, bieslook, kervel
Bereiding:
De stronken witloof ontdoen van hun bitter gedeelte en nadien fijn snijden. Onmiddellijk door koud stromend halen, tegen verkleuring, De stengels witte selder kuisen , de harde nerven eraf halen en dan in een fijne brunoise versnijden. De wilde rijst “al dente” gaar koken en afspoelen. De kippenfilet gaarkoken in een groentebouillon en daarna eveneens in een fijne brunoise versnijden. Het pimentpepertje in dunne reepjes versnijden.
De pijnboompitten in een tefalpan (zonder vetstof) lichtbruin laten kleuren.
Alle ingrediënten voor de vinaigrette samen brengen en grondig mengen.
Alle fijn gesneden groenten samen met de rijst en de pijnboompitten mengen en tot slot bevochtigen met de vinaigrette. In een glaasje schikken en afwerken met een takje kervel.