Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– teentje look
– 10 gram suiker
– 30 gram grof zeezout
– 2 takjes tijm
– 2 takjes rozemarijn
– 4 zwarte peperbollen
– 200 gram verse tonijn
– 5 zwarte olijven
– 5 groene olijven
– 2 augurken (in plakjes gesneden)
– 1 eetlepel kappertjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 dl rode wijnazijn
Bereiding:
Hak de look fijn. Meng suiker,zeezout, tijm, rozemarijn,de zwarte peperkorrels en de knoflook heel goed met elkaar. Snij de tonijn in plakjes van 1cm dik.
Bestrijk de tonijn met de kruidenmengeling.
Meng de olijven, in kleine stukjes gesneden,samen met de augurken, kappertjes, olijfolie en rode wijnazijn.
Giet dit over de tonijnplakjes en laat marineren gedurende 30 min.