Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 250 gram kalfszwezeriken
– 32 blaadjes rode zurkel
– handvol notensla
– 1 doosje trostomaatjes
– 2 wortels
– 1/3 selder
– 1 ui
– geroosterde pijnboompitten
– Chardonay azijn
– Olijfolie
Bereiding:
Verfris de zwezerik onder koud stromend water gedurende een 20 tal minuten. Kook deze nu zo’n 10 tal minuutjes in een court bouillon (uit-wortel-selder-laurier-thym), ontdoe van de vliezen en snij in grove sneden. Maak de vinaigrette met de chardonay azijn en olijf olie, kruid voldoende af en schik in een apero glaasje de sla en fijn gesnipperde trostomaatjes samen met de pijnboompitten.
Rook ondertussen in een rookoventje de sneden zwezerik (eerst goed kruiden pe/zo). Snij hier nu dunne sneetjes van en dresseer over de sla.
Besprenkel met de vinaigrette en dien op.