Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Frivool slaatje met gerookte kalfszwezerik


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 250 gram kalfszwezeriken
– 32 blaadjes rode zurkel
– handvol notensla
– 1 doosje trostomaatjes
– 2 wortels
– 1/3 selder
– 1 ui
– geroosterde pijnboompitten
– Chardonay azijn
– Olijfolie

 

Bereiding:

Verfris de zwezerik onder koud stromend water gedurende een 20 tal minuten. Kook deze nu zo’n 10 tal minuutjes in een court bouillon (uit-wortel-selder-laurier-thym), ontdoe van de vliezen en snij in grove sneden. Maak de vinaigrette met de chardonay azijn en olijf olie, kruid voldoende af en schik in een apero glaasje de sla en fijn gesnipperde trostomaatjes samen met de pijnboompitten.
Rook ondertussen in een rookoventje de sneden zwezerik (eerst goed kruiden pe/zo). Snij hier nu dunne sneetjes van en dresseer over de sla.
Besprenkel met de vinaigrette en dien op.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Beursje van krokant gebakken zwezerik met oosterse chutney

Volgend Aperitiefhapje:
Parfait van kalfszwezerik

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |