Aantal personen: 12
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 bosjes waterkers
– 2 uien
– 1 wortel
– 1 prei
– 2 aardappelen
– vetstof
– 1/2 liter kippenbouillon
– witte wijn
– sap van 1/2 citroen
– 1 dl room
– 1 eierdooier
– 100gr gerookte zalm
– 6 st.-jacobsnootjes
– 3 blaadjes diepvriesbladerdeeg (10 x 10 cm)
– 1 eigeel
– sesam – en maanzaadjes
Bereiding:
Ontvries het bladerdeeg, bestrijk met losgeklopt eigeel, versier met sesam – of maanzaadjes en bak af in de oven. Spoel de waterkers grondig onder koud stromend water. Schil de aardappelen en spoel ze, maak de groenten schoon en spoel ze goed. Hak de blaadjes en de stelen van de waterkers fijn. Snij de groenten en aardappelen in stukken.
Smelt de vetstof in een kookpot en stoof er de groenten (behalve de aardappelen) in. Giet er de bouillon en de witte wijn bij. Voeg er de aardappelen bij. Laat in 20 minuten zachtjes gaar koken. Mix ze fijn. Kruid af met peper / zout en citroensap. Roer een eierdooier onder de room en voeg de liaison bij de soep (soep niet meer laten koken !!!).
Snij de gerookte zalm in reepjes en verdeel ze over de soeptas. Giet er de soep op. Halveer de coquilles, bak ze à la minute en plaats op de bordjes. Versier met wat bieslook en een reepje bladerdeeg.