Aantal personen: 14
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 14 middelgrote champignons
– 3 tenen look
– 100 gram fijn gesneden rode ui
– 180 gram boter
– 50 gram vers broodkruim
– 1 eetlepel fijne peterselie
– platte peterselie voor garnering
– 5 gram parmezaanse kaas
Bereiding:
Haal de steeltjes uit de champignons en snij ze fijn samen met de knoflook. Smelt de helft van de boter in en pan, smoor hierin de steeltjes samen met de fijn gesneden knoflook en de gesnipperde uien gedurende 3 minuten. Vermeng in een kommetje het broodkruim, de peterselie en de geraspte kaas, voeg dit toe aan het warme uienmengsel. Smelt de rest van de boter in een pan, pers de resterende knoflook uit en verwarm lichtjes 2 minuten, schenk dit in de ovenpan.
Schik de gevulde champignons in de ovenschaal en de rest van de gesmolten boter, laat 20 minuten in de voorverwarmde oven 180° bestrooi nadien met peterselie en dien op.