Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 kg konijnen karkassen
– 3 uien
– 3 wortels
– 2 selderstengels
– Tomatenpuree
– Scheut rode wijn
– Bouquet garni
– 1 liter gevogelte bouillon
– 100 gram prepare
– 2 eiwitten
– 1 prei
– 1/2 wortel in kleine brunoise
– 1 raapje in kleine brunoise
– Bladerdeeg / Losgeklopt ei
– 1 konijnenbout
Bereiding:
Maak eerst een goede konijnenfond door de konijnenkarkassen te kleuren in de oven, voeg na halve kleurtijd de fijngesneden wortel, ui en selder toe + voeg een lepeltje tomatenpuree toe. Laat nog wat verder kleuren in de oven doe alles in een ruime kom, roer de bakresten los met wat water en de rode wijn. Breng het geheel aan de kook met de kippenbouillon en laat zachtjes trekken. Zeef de bouillon , en klaar deze door een mengsel van fijngesneden ui,wortel en prei samen met de prepare en de eiwitten toe te voegen. Laten zachtjes koken en zeef daarna alles door een neteldoek. Kruid af.
Voor de garnituur snij je de wortel en het raapje in kleine brunoise en kook deze in wat gezouten water beetgaar. Gaar de konijnen bout en snij ook dit vlees in kleine brunoise.
Breng in elk klein leeuwenkopje een beetje garnituur en giet er wat consommé over. Dek het leeuwenkopje af met een klein velletje bladerdeeg (strijk aan de rand van het leeuwenkopje wat losgeklopt ei en doreer ook het bladerdeeg met het losgeklopte eiwit.)
Bak het bladerdeeg krokant in een voorverwarmde oven en serveer de leeuwenkopjes op een klein bordje met een lepeltje bij.