Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 3 sneden parmaham
– 250 gram spinazie
– 1 kleine courgette
– 75 gram parmezaankaas
– 6 eieren
– 1 dl room
– 1 el boter
– 1 koffielepel gedroogde basilicum
– pezo
Bereiding:
Voorbereiding: Spinazie blancheren, snij de courgette in fijne brunoise, bestrooi parmaham met de gemalen kaas, roldeze strak op en snij deze op 1 cm.
Klop de eieren op met de room, voeg 1 koffielepel gedroogde basilicum en pezo toe. Meng de courgettebrunoise en de rest van de kaas toe. Giet het beslag in een geboterde ovenschotel Schik de opgerolde parmaham en druk lichtjes in het eimengsel. Bak 35 à 40 min in een voorverwarmde oven op 180°. Kijk na of de frittata in het midden stevig aanvoelt.
Laat het geheel afkoelen in de koelkast en snij in vierkantjes en serveer naar keuze.