Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 lams filets
– 4 bollen look
– 1 fles olijfolie
– 100 gram mini shi-také’s
– rookkas
– toastbrood
Bereiding:
Toastbrood ontkorsten en in reepjes snijden, toasten tot krokant. Lookteentjes los maken en zachtjes opwarmen gedurende een 1/2 uur in hete olijfolie. Laten afkoelen en zo bewaren. Als afgekoeld, de teentjes look uitnijpen (schil blijft achter), deze pasta opvangen en later gebruiken. Lams filet kort dichtschroeien in de olijfolie waarmee de look gekonfijt is. Kruiden met pe/zo en daarna roken in de rookkas gedurende een 10 tal minuutjes. De shi-také’s kort aanbakken en kruiden met pe/zo. Gerookte lams filet in escaloppes snijden en op links op het bord leggen, er een reepje toastbrood opleggen en dit beleggen met de gekonfijte look. Schik hierop een 3 tal shi-také’s.