Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gebakken Jakobsnoten met ganzenlever en salsa van meloen en granaatappel


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 jacobsnoten
– 8 plakjes ganzenlever
– pezo / olijfolie / grof zout
– 8 dunne sneetjes stokbrood
– 1 teentje knoflook

Salsa :
– 1/4 cavaillon, in blokjes
– 1 gesnipperde sjalot
– zaadjes van 1/2 granaatappel
– 1 tomaat
– enkele blaadjes dille
– 1 scheutje sherryazijn
– 1 scheutje olijfolie

 

Bereiding:

Maak de salsa: Snipper de sjalot en snijd de meloen in blokjes.
Pel en ontpit de tomaat en snijd ook die in blokjes.
Meng dan alle ingrediënten door elkaar en kruid de salsa met pezo naar smaak.
Wrijf de sneetjes brood in met het teentje knoflook en bak ze bruin in olijfolie.
Bak de jacobsnoten kort in wat boter of olie.
Leg op elk bordje een toastje. Leg de jacobsnoot op het toastje en leg er een krul van ganzenlever bovenop.
Bestrooi met wat grof zeezout en peper en serveer de salsa erbij.

 



Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Sint-Jakobsschelpen, coulis van prei met gember, koriander en sereh

Volgend Aperitiefhapje:
Gebakken Jakobsschelpen met eekhoorntjesbrood en tijm

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |