Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gamba met asperges en Affligemvinaigrette


Klaargemaakt op: 04/03/2011

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 gamba’s
– 1 bot groene asperges
– 8 jonge wortelen
– 1 bot radijzen
– 1 fles blonde Affligem
– olijfolie
– mosterd
– honing
– bieslook

 

Bereiding:

Snij asperges en wortelen in de lengte in twee en overlangs in vier. Gaar de wortelen 2 minuten op hevig vuur, voeg asperges en de helft van het bier toe en meng. Dek af en laat nog 5 minuten sudderen, alles moet nog licht krokant zijn. Kruid en laat afkoelen. Snij de radijzen in lange balkjes en een deel van de bieslook en meng ze met de afgekoelde groenten. Bak de gamba en kruid. Meng de rest van het bier, de honig en de mosterd. Warm licht op. Serveer in een glaasje, gebruik de bieslook voor garnering.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 03 2011
Vorig Aperitiefhapje:
Slaatje van aardappelen, gerookte paling, gemarineerde wortelen en mierikswortel

Volgend Aperitiefhapje:
Bloemkoolsoep met Draeckenier en gefrituurde inktvis

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |