Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– gemengde sla
– 4 eetlepels olijfolie
– 1,5 eetlepel balsamico-azijn
– 600 gram gerookte zalm
– 4 grote tomaten
– 16 bolletjes mozzarella
– suiker
– pluksels rozemarijn
– olijfolie
– balsamico-azijn
– frambozenazijn
– 16 houten prikkers
– 40 basilicumblaadjes
– peper en zout
Bereiding:
Bereiding tomaten:
Snijd de gepelde tomaat in de lengte in 4 en haal de pitjes eruit. Strooi suiker op een bakplaat en leg de partjes tomaat open erop. Bestrooi met zeer fijngehakte rozemarijn en besprenkel met weinig olijfolie, frambozen- en balsamicoazijn. Gaar 10 minuten in een oven van 85°C. Haal eruit en laat afkoelen.
Bereiding basilicum:
Fruit de blaadjes basilicum gedurende 1 minuut in een friteuse van 160°C. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Afwerking:
Maak de spiesjes door er telkens 1 bolletje mozzarella en een stukje gekonfijte tomaat op te steken.
Was de gemengde sla, doe er de – in fijne reepjes – gesneden gerookte zalm bij en breng op smaak met olijfolie en azijn (framboos + balsamico). Kruid af met pezo. Doe dit alles in een ringvormpje en druk goed aan. Neem de ring ervan af en garneer met de blaadjes gefruite basilicum en het spiesje.