Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 uien
– 4 wortelen
– 500 gram aardappelen
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 liter water
– 1 liter melk
– kruidentuiltje
– bosje bieslook
– 6 bosjes radijzen
– 2 geperste tenen look
– 2 eierdooiers
– 2 dl room
– 8 sneden wit brood
– bladerdeeg
– 4 eetlepels boter
– peper en zout
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snij ze in stukken. Doe de stukken ui, wortel en aardappel in een kookpot met wat olijfolie; laat alles een paar minuten stoven. Voeg dan de melk, het water en het kruidentuiltje aan de groenten toe Laat gedurende een half uur pruttelen. Neem ondertussen een steelpan. Verhit daarin een noot boter. Snij het loof van de bosjes radijzen. Was het loof grondig en doe het dan bij de hete boter. Doe er na twee minuten het geperste teentje look bij. Neem de pan van het vuur en zet even opzij.
Pureer na de kooktijd de gare soep. Doe er dan het radijsjesloof bij en mix de soep opnieuw met behulp van een staafmixer. Kruid eventueel bij met pezo. Roer er net voor het serveren de eierdooier door. Snij de radijsjes in stukjes en doe die ook bij de soep.
Snij de korsten van het brood en snij in blokjes. Verhit de boter in de pan en bak hierin de broodblokjes krokant. (of bak bladerdeeg met eigeel af in de oven )
Afwerking:
Giet een portie soep in een kom. Doe er een eetlepel room bij en bestrooi met gebakken broodkorstjes. (of leg een balkje bladerdeeg op het soepglaasje) Versier met fijngehakte bieslook