Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Kreeft in een groen kader


Klaargemaakt op: 03/12/2010

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 kreeft (+/- 400 gram)
– 1 broccoli
– 3 sjalotten
– 16 mini shiitakes
– 1 wortel
– 4 radijzen
– 1 half harde geitenkaas
– 1 dl room
court-bouillon: uien / wortel / witte selder / tijm / laurier / cayennepeper

 

Bereiding:

De kreeft koken in een court-bouillon gedurende 3 minuten, van het vuur nemen en laten afkoelen in het kookvocht. De half harde geitenkaas samen met de room en de gesnipperde peterselie mixen tot een zachte zalf ontstaat. De broccoli in kleine roosjes verdelen en “al dente “koken in licht gezouten water. De sjalotten, ongepeld, kort koken in een groentebouillon. Daarna pellen en verticaal in dunne schijfjes versnijden. De mini shiitakes rauw houden. De wortel schillen en in zeer dunne schijfjes versnijden. De radijzen eveneens in zeer dunne schijfjes snijden. De kreeft uit het kookvocht halen en in schijven versnijden.
Op een langwerpig bordje een grote druppel van de geitenzalf spuiten daarnaast een mini shiitaké leggen, een roosje broccoli, een schijfje sjalot en een sneetje kreeft. Er een sneetje wortel en een sneetje radijs tussen schikken.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2010
Vorig Aperitiefhapje:
Fazantenreepje op een zalf van pompoen en rozijntjes

Volgend Aperitiefhapje:
Gerookte eendenborst met mango

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |