Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Mousse van fazant afgewerkt met gerookte fazant


Klaargemaakt op: 19/11/2010

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 fazantenboutje
– 1/2 fazantenfilet
– 2,5 dl gevogeltefond
– 2 dl room
– 1 blaadje gelatine
– 1/2 fazantenfilet ( om te roken)

 

Bereiding:

Pureer het vlees van het pootje en van het ½ fazantenfiletje in een keukenmachine tot een fijne puree onder toevoeging van de gevogeltefond. Laat het gelatineblaadje weken in koud water en knijp uit. Warm eventjes op in een weinig gevogeltefond en voeg toe aan de fazantenpuree. Klop de room voor ¾ op en roer eveneens onder de fazantenpuree. De kruiding nagaan en bijkruiden met peper, zout en een weinig cayenne.
De andere helft van de fazantenfilet roken in een rookoventje en fijn versnijden.
Een quenelle maken van de puree. Afwerken met een pijpje bieslook en reepjes gerookte fazantenfilet.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2010
Vorig Aperitiefhapje:
Fazantensoepje met kwarteleitje

Volgend Aperitiefhapje:
Fazantenreepje op een zalf van pompoen en rozijntjes

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |