Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Preisoep met noten


Klaargemaakt op: 13/10/2010

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 prei-stengels
– 4 teentjes knoflook
– 8 eetlepels Griekse yoghurt
– 2 l. groentebouillon
– 8 eetlepels olijfolie
– 4 eetlepels notenolie
– 6 eetlepels walnootpitten
– 2 blaadjes laurier
– pezo

 

Bereiding:

snij fijne ringen van 1 preiwit ; snij de rest van de prei vrij grof
pers de knoflook
hak de walnootpitten grof
verhit olijfolie en bak de knoflook
voeg de prei, laurier en noten toe, voeg de bouillon toe en laat 20 min. afgedekt koken
verwijder de laurier en mix tot een gladde soep. Kruiden met pezo
verdeel de soep over de tassen , garneer met de grofgehakte noten en het fijngehakte preiwit. Voeg wat griekse yoghurt toe en druppel wat notenolie over de soep.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2010
Vorig Aperitiefhapje:
Peperkoek met Roquefort room en gerookte kippenfilet

Volgend Aperitiefhapje:
Tartaar van vis met vinaigrette, pink lady, cashewnoten en curry-kokosdressing

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |