Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 8 prei-stengels
– 4 teentjes knoflook
– 8 eetlepels Griekse yoghurt
– 2 l. groentebouillon
– 8 eetlepels olijfolie
– 4 eetlepels notenolie
– 6 eetlepels walnootpitten
– 2 blaadjes laurier
– pezo
Bereiding:
snij fijne ringen van 1 preiwit ; snij de rest van de prei vrij grof
pers de knoflook
hak de walnootpitten grof
verhit olijfolie en bak de knoflook
voeg de prei, laurier en noten toe, voeg de bouillon toe en laat 20 min. afgedekt koken
verwijder de laurier en mix tot een gladde soep. Kruiden met pezo
verdeel de soep over de tassen , garneer met de grofgehakte noten en het fijngehakte preiwit. Voeg wat griekse yoghurt toe en druppel wat notenolie over de soep.