Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 650 gram vis (naar seizoen ; tonijn, zeewolf, kabeljauw, dorade)
– 2 appels pink lady
– 6 eetlepels gebrande cashewnoten
Vinaigrettte
– 300 ml olijfolie
– 3 eetlepels kefirblad
– 4 eetlepels vissaus
– 7 eetlepels sushi-azijn
– 3 eetlepels limoensap
Curry-kokosdressing
– 75 gram mayonaise
– 6 eetlepels kokosmelk
– 15 gram gele currypasta (Thaïse)
– 3 eetlepels gembersiroop
Versiering
– shiso
Bereiding:
Bereid de vinaigrette, voeg de olijfolie, kefirblad, vissaus, sushi-azijn en het limoensap samen en mix zeer goed, passeer dor een fijne zeef zodat de grove stukjes kefirblad niet achterblijven
Maak de curry-kokosdressing door de mayonaise, currypasta, kokosmelk en de gembersiroop samen te voegen en goed te mengen.
Snij de pink lady in kleine blokjes (niet schillen)
Snij de vis in blokjes van ½ cm groot
Meng de tartaar van vis met de appel en een paar eetlepels van de vinaigrette, kruid af met pezo
Dresseer de curry-kokosdressing, plaats de tartaar op het bordje en werk af met de gebrande cashewnoten.
Versier met wat shiso