Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 800 gram zeeduivel
– 100 gram gemalen pistachenoten
– 100 gram broodkruim (of paneermeel)
– bloem
– 2 eieren
– 1 takje rozemarijn
– pezo
– olijfolie
8 eetlepels erwtenpesto:
geblancheerde, diepvries erwtjes
stukje kaas (parmezaan)
pijnboompitten
olijfolie
zwarte peper
Champagnesaus
– boter
– 3 fijngesnipperde sjalotten
– 4 dl champagne (cava, ….)
– 4 dl visfumet
– pezo
– 5 dl room
Bereiding:
Dep de zeeduivel goed droog op huishoudpapier, wentel in bloem en leg in een losgeklopt ei en vervolgens in het paneermeel (gemengd met het grootste gedeelte van de pistachenoten)
Erwtjespesto: Alle ingrediënten fijn mixen
Champagnesaus: Fruit de sjalot aan in de boter, bevochtig met de room, champagne en visfumet. Laat inkoken tot sausdikte, kruiden met pezo en passeren door een zeef.
Bak de vis langs beide zijden in de olijfolie (antikleef pan). Gaar verder in een voorverwarmde oven van 200° C. gedurende 10 minuten
Bordsschikking:
Plaats een quenelle van erwtjespesto op het bordje ; plaats een takje rozemarijn op de quenelle, leg de vis ernaast, lepel de champagnesaus rond het gerecht en bestrooi met de resterende, gemalen pistachenoten.