Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 400 gram verse ganzenlever
– 1 dl porto
– 1 dl balsamico
– 1 eetlepel aalbessengelei
– 10 sneden peperkoek
– 10 witte druiven
– 1 stronk witloof
Bereiding:
Laat de porto en de balsamico samen met de aalbessengelei inkoken tot sausdikte.
Bak de doormidden gesneden peperkoek kort aan in boter. Laat zeker niet zwart bakken. Hou warm.
Snij de druiven in vier en ontdoe ze eventueel van de pitjes. Hou afzonderlijk voor garnituur.
Bestrooi een bord met bloem, grof zout en peper. Wentel de stukjes ganzenlever één voor één in dit bord en bewaar ze dan op kamertemperatuur. Verhit een pan zonder vetstoffen!! Het is belangrijk dat de pan zeer heet is.
Bak de ganzenlever 30 seconden aan elke zijde. Leg de ganzenlever op absorberend keukenpapier.
Trek een streepje met de portsaus, leg daarop een sneetje gebakken peperkoek en daarop de gebakken ganzenlever. Werk verder af met de kwartjes druif en sliertjes witloof (of iets anders) en een takje groen.