Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Slaatje van aardappelen, gerookte paling, gemarineerde wortelen en mierikswortelsaus


Klaargemaakt op: 10/06/2011

Aantal personen: 32

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 wortelen
– 16 gekookte aardappelen
– 8 lente-uitjes
– 4 eetlepels gehakte peterselie
– 4 eetlepels gehakte bieslook
– 4 gerookte oosterscheldepaling, gefileerd
– hazelnootolie
– limoensap
– groene kruiden naar keuze voor de garnering

Voor de mayonaise
– 12 cm verse mierikswortel
– 4 eierdooiers
– 4 theelepels mosterd
– 8 dl maïsolie
– zure room
– limoensap
– pezo

 

Bereiding:

Snij de paling in gelijke stukjes en laat op kamertemperatuur komen.
Bereid de mayonaise met de eierdooier, de mosterd en de olie. Breng op smaak met limoensap en pezo.
Schil de mierikswortel en rasp hem fijn.
Schraap de wortelen en rasp ze ZEER fijn. Breng ze op smaak met hazelnootolie en het limoensap.
Hak de lente-uitjes fijn. Snij de gekookte aardappelen in schijfjes.
Meng de lente-uitjes, de bieslook en de peterselie door de aardappelen.
Roer een deel van de mayonaise door de aardappelen.
Roer door de rest van de mayonaise de zure room en de mierikswortel.

 

Bordschikking:

Schik de aardappelen op een bord en leg er de paling op.
Maak de quenelles van de wortelen en schik ze naast de paling
Serveer met de mierikswortelsaus en garneer met de groene kruiden


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2011
Vorig Aperitiefhapje:
Verse geitenkaas, groene appel en gerookte eendenborst

Volgend Aperitiefhapje:
Varkenstong – spek – kastanjechampignon – broodkorstjes

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |