Aantal personen: 32
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 8 wortelen
– 16 gekookte aardappelen
– 8 lente-uitjes
– 4 eetlepels gehakte peterselie
– 4 eetlepels gehakte bieslook
– 4 gerookte oosterscheldepaling, gefileerd
– hazelnootolie
– limoensap
– groene kruiden naar keuze voor de garnering
Voor de mayonaise
– 12 cm verse mierikswortel
– 4 eierdooiers
– 4 theelepels mosterd
– 8 dl maïsolie
– zure room
– limoensap
– pezo
Bereiding:
Snij de paling in gelijke stukjes en laat op kamertemperatuur komen.
Bereid de mayonaise met de eierdooier, de mosterd en de olie. Breng op smaak met limoensap en pezo.
Schil de mierikswortel en rasp hem fijn.
Schraap de wortelen en rasp ze ZEER fijn. Breng ze op smaak met hazelnootolie en het limoensap.
Hak de lente-uitjes fijn. Snij de gekookte aardappelen in schijfjes.
Meng de lente-uitjes, de bieslook en de peterselie door de aardappelen.
Roer een deel van de mayonaise door de aardappelen.
Roer door de rest van de mayonaise de zure room en de mierikswortel.
Bordschikking:
Schik de aardappelen op een bord en leg er de paling op.
Maak de quenelles van de wortelen en schik ze naast de paling
Serveer met de mierikswortelsaus en garneer met de groene kruiden