Aantal personen: 32
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Ratatouille
– 2 courgettes
– 2 aubergines
– 2 rode paprika’s
– 2 gele paprika’s
– 8 kleine tomaten
– 4 sjalotjes
– 4 tenen knoflook
– 40 cl olijfolie
– 32 blaadjes basilicum
Venkel
– 2 venkels
– 40 cl water
– 4 citroenen
– 200 gr suiker
– 8 kruidnagels
– 8 jeneverbessen
Vis
– 1 kg kabeljauw haasje
– 40 cl olijfolie
– pezo
Rouille
– 60 gr Spaanse peper
– 40 gr knoflook
– 4 eierdooiers
– saffraan
– 30 cl olijfolie
– pezo
Bereiding:
Bereid de rouille door de zaadlijsten van de rode Spaanse peper te verwijderen. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de knoflook, de eierdooiers, de peper en de saffraandraadjes in een vijzel en wrijf ze tot een gladde massa. Voeg de olijfolie druppelsgewijs toe. Breng op smaak met pezo.
Reinig de groenten voor de ratatouille en snijd ze in kleine blokjes. Versnipper de sjalot en look en stoof ze in de olijfolie. Voeg de groenten toe en laat alles gaar worden. Plaats de ratatouille in de koelkast om af te koelen. Vermeng de versneden basilicum onder de ratatouille. Snijd de venkel in kleine blokjes en laat hem marineren in een mengsel van de overige ingrediënten.
Verdeel de vis in stukken en haal die door de olijfolie. Kruid de vis met pezo. Bak de vis op een grillplaat.
Bordschikking:
Lepel de venkel in het glaasje. Vul het verder op met de koude ratatouille. Leg de vis erop en werk af met de rouille en een takje dille.