Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Gebakken St Jacobsvrucht met luchtig truffelschuim, zalf van aardpeer en varkenspoot


Klaargemaakt op: 17/03/2017

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 40     st jacobsvruchten

Aardpeerzalf:    
– 500     gram aardpeer
– 3     eetlepels room
– 60     gram boter
– 3     eetlepels olijfolie
– Peper
– Zout

Varkenspoot:
– 5     varkenspoten
– 2     liter groenten bouillon
– 1     ui fijngehakt
– Boter
– Mespunt mosterd
– Peper
– Wout

Truffelschuim:  
– 4    dl truffelsap
– 4    dl room
– 4    eidooiers

Bereiding:

Schil de aardperen, spoel ze zorgvuldig af en kook ze gaar in gezouten water.
Giet kookvocht af en voeg de room, boter en olijfolie toe.
Pureer het geheel tot een gladde zalf.  Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
Schroei boven een gasbrander de haartjes en het vel van de varkenspoot.
Kook deze gedurende een 4 tal minuten in de groenten bouillon.
Haal ze uit de bouillon en haal alle vlees zorgvuldig van de beentjes.
Stoof de fijn gehakte uit glazig en voeg de varkenspoot toe en laat zeer zachtjes smelten.
Het vlees van varkenspoot bevat veel gelatine en smelt gemakkelijk, kruid de varkenspoot met
peper en zout en wat mosterd. Rol het geheel in folie en laat een nacht rusten in de koelkast.
Alles zal opstijven en dan kan je er gemakkelijk plakjes van snijden.
Breng het truffelsap aan de kook, voeg room toe en laat even doorkoken.
Kruid met peper en zout, voeg de eidooiers toe en meng goed tot een gladde saus.
Doe de saus in een spuitbus en zet onder druk met een gaspatroon.
Bewaar de saus au bain-marie op zo’n 60°C.
Paneer de St Jacobsnootjes met Mycro en kruid ze met peper en zout.
Bak ze kort goudbruin in een hete Tefal pan.

Bordschikking:

Dresseer het bord met 2 Sint Jacobs nootjes, het truffelschuim, stukjes varkenspoot
en de aardpeerzalf.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 03 2017
Vorig Voorgerecht:
Grietfilet – kokkels – zeekraal – aardpeer

Volgend Voorgerecht:
Carpaccio van coquilles met kruidenolie en kruidenslaatje

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |