Aantal personen: 1
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Rabarbersiroop:
– 1 kg rabarber
– sap van 1 citroen
– 200 gram rietsuiker
– 8 à 10 takjes rozemarijn
Rabarbermojito:
– 1 el rabarbersiroop
– 30 ml donkere rum
– 1/2 limoen (onbehandeld)
– 1 takje rozemarijn in 2 gebroken
– spuitwater
– crushed ice
Bereiding:
Rabarbersiroop:
Was de rabarber en verwijder de uiteinden, snij in grove stukken.
Was en droog de rozemarijn.
Doe in een pan met dikke bodem de rabarber, 60 gr suiker, 1,6 l water en de rozemarijntakjes.
Breng aan de kook, ze het vuur wat lager en laat zachtjes een 10tal minuten sudderen onder het deksel.
Zeef de rabarber, vang het sap op.
Breng het sap terug aan de kook met de rest van de suiker en laat tot de helft inkoken.
Giet de siroop in een afgekookte pot of fles, sluit goed af en bewaar in de koelkast.
Rabarbermojito:
Was de rozemarijn en droog.
Snij van de limoen(en) een schijfje per persoon, hou apart en pers het sap uit de resterende limoen(en).
Verdeel het limoensap over de glazen.
Doe er een lichtjes gekneusd half takje rozemarijn en 1 eetlepel rabarbersiroop bij.
Doe per glas 30 ml rum en wat crusehed ice en vul aan met spuitwater.
Werk af met een schijfje limoen en het topje van het takje rozemarijn.