Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 750 gram aardbeien
– 3 dl suikersiroop
– 1/2 potje verse basilicum
Basilicumijs:
– 1 potje verse basilicum
– 400 gram suiker
– 250 gram mascarpone
– 1 liter yoghurt
– 1/2 limoen (sap) (zeste)
Crunch:
– 100 gram amandelschilfers
– 2 doosjes kletskoppen (De Strooper)
Garnituur:
– 100 gram vermicelli (glasnoedels)
– 50 gram fijne kristalsuiker
– 1/2 potje basilicum
Bereiding:
Basilicumijs:
Maak de blaadjes los van één potje basilicum en hak ze samen met de suiker fijn in een keukenmachine.
Meng er de overige ingrediënten door, doe dit over in een ijsmachine en draai het in circa 20 minuten tot ijs. Serveer het direct of schep het over in diepvriesdozen en zet ze in de diepvries.
Neem het ijs 15 minuten voor je het wilt serveren uit de diepvries en zet het in de koelkast. Dit ijs is vers het lekkerste.
Aardbeien versnijden: 1/3 in 2 stukken, 1/3 in 3 stukken en de rest in 4 delen. Zeer licht bestrooien met een beetje zout (dit opdat de aardbeien hun kleur een beetje zouden afgeven).
De helft van het andere potje fijn versnijden en over de aardbeien strooien. Daarna overgieten met de suikersiroop. Zeker één uur laten trekken.
Crunch:
De amandelschilfers grillen in een tefalpan tot ze lichtbruin zijn.
Eén doosje kletskoppen samen met de afgekoelde gegrilde amandelschilfers mixen tot een crunch.
De vermicelli kort frituren en daarna onmiddellijk bestrooien met de suiker.
Bordschikking:
In een diep bord een streepje trekken met de crunch.
Daarop een bolletje basilicumijs leggen te samen met een aantal stukjes aardbei.
Tot slot verder afwerken met een weinig gefrituurde vermicelli, een takje basilicum en (eventueel) een kletskopje.