Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1600 gram haasje van kabeljauw
– 2 rode uien
– 2 groene paprika’s
– 500 gram champignons
– 32 kerstomaten
– 2 dl room
– 2 dl witte wijn
– peper
– zout
– eventueel viskruiden naar keuze en/of andere verse kruiden
– Aluminiumpapier voor de papillot
Bereiding:
Halveer de groene paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in fijne reepjes en vervolgens in fijne blokjes.
Borstel de champignons schoon indien nodig, snijd eerst in schijfjes, daarna in reepjes en vervolgens in fijne blokjes.
Snipper de rode ui fijn.
Snijd de kerstomaten in kwartjes.
Verdeel de kabeljauwhaasjes in gelijke delen van ongeveer 100 gram en kruid licht met peper en zout.
De fijn gesneden groenten over de 16 vellen aluminiumpapier verdelen.
Leg hierop het stuk kabeljauw. Een scheutje room en witte wijn toevoegen en afkruiden met viskruiden naar keuze.
Vervolgens de kwartjes kerstomaat verdelen over de verschillende porties.
De papillot sluiten en de randen goed aandrukken.
Gaar circa 10 minuten op een warme barbecue.
Zorg er wel voor dat je de pakjes luchtdicht maakt zodat de vis mooi kan stomen in het toegevoegde vocht.