Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Mergpijpje, champignons, kaascracker


Klaargemaakt op: 17/06/2017

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

16 overlangs doorgezaagde mergpijpjes (1 per persoon)
– azijn
– fleur de sel
– Champigons
– een scheutje water
– citroensap
– gehakte peterselie
– Sjalot
– Edammerkaas
– bloem
– boter
– Ei
– peper
– zout
– sesamzout

 

Bereiding:

Snij de champignons in dunne schijfjes, doe water en citroensap in een steelpannetje en laat even opkoken. Neem van het vuur en voeg de champignons toe en laat marineren.
Bak de fijn gesneden sjalotjes en voeg de peterselie toe. Voeg de champignons aan het mengsel toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.
Schraap de mergpijpjes proper. Laat de mergpijpjes weken in azijnwater, ververs het water enkele keren.
Gril de mergpijpjes op de BBQ tot ze gaar zijn.
Leg de pijpjes op een bordje, verdeel het champignonmengsel erover en leg er een kaascracker naast.

Kaascracker:
Rasp de kaas, voeg bloem, boter en ei toe. Kneed tot een homogeen deeg.
Leg het deeg op een lang vel huishoudfolie en maak er een dunne rol van. Leg in de koelkast tot het stevig genoeg is om in plakjes te snijden (+/- 2 uur).
Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snij het deeg in plakjes van 3 mm, bestrooi met de zaadjes en bak tot ze goudbruin zien. (10 – 15 minuten). Laat afkoelen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2017
Vorig Aperitiefhapje:
Asperges met grijze garnalen, kwartelei en sabayon

Volgend Aperitiefhapje:
Pinchos morunos (moorse lamspiesjes)

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |