Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Soep

Velouté van boschampignons met houtduif, broodkorstjes en truffelschuim


Klaargemaakt op: 10/11/2017

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 500 gram witte champignons
– 500 gram shiitakes
– 500 gram oesterzwammen
– 750 gram boschampignons
– 6 sjalotten
– 2 teentjes look
– 4 wit van prei
– 2 liter groentebouillon
– 5 dl room
– 6 sneden wit brood (zonder korst)
– 1 pot bieslook
– 1 dl melk
– 2 eetlepels truffelpasta
– 2 dubbele filets van houtduif
– Olijfolie
– boter

 

Bereiding:

Maak de champignons schoon en snijd ze in gelijke stukjes, behalve de boschampignons.
Snijd de sjalotten en prei fijn. Fruit aan zonder bruin te laten worden samen met de teentjes look. Kruid af met peper en zout.
Voeg de paddenstoelenmengeling en 250 gram van de boschampignons toe.
Bevochtig met de groentebouillon en breng het geheel aan de kook.
Laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Mix de soep zeer goed fijn.
Eventueel door een zeef duwen. Er de room onderroeren en de kruiding nagaan.
De filets van houtduif kort aanbakken tot ze rosé zijn gebakken. Nadien versnijden in een fijne brunoise.
De sneden wit brood in een grove brunoise versnijden en deze brunoise krokant bakken in een mengsel van boter en olijfolie. Laten uitlekken op keukenpapier.
Warm de melk op met de truffelpasta en mix tot je een schuim laagje krijgt.
Bak de rest van de bospaddenstoelen aan in wat boter. Kruiden met peper en zout.
Schik een hoopje van de gebakken bospaddenstoelen in het bord samen met een weinig brunoise van houtduif en enkele broodkorstjes.
Giet de soep over het mengsel en werk af met wat truffelschuim en een weinig fijn gesneden bieslook.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2017
Vorig Soep:
Soep van witte kool met croutons van kikkererwten en curry-olie

Volgend Soep:

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |