Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Lolly van ganzenlever:
– 200 gram ganzenlever
– 100 gram boter
– Scheutje porto
– Suiker
– Pistachenootjes
– Stokjes voor lolly’s
Lolly van pecorino:
– Dunne sneetjes Pecorino (waaruit je mooie rondjes kan snijden)
– 1 Granny Smith
– Gedroogde nootjes (fijn gehakt)
– Stokjes voor de lolly’s
Bereiding:
Lolly van ganzenlever:
Mix de ganzenlever samen met de boter in een blender mooi fijn tot een glad mengsel. Voeg beetje suiker , zout en porto toe en breng op smaak. Leg op een bakplaat een bakpapier , schik er de stokjes op en duw op elk stokje een lepeltje ganzenlever-pasta. Plaats 30 minuten in de diepvries en vervolgens nog even in de koelkast. Werk af mat wat pistachenootjes.
Lolly van pecorino:
Schik de stokjes op een bakpapier, leg er een rondje kaas over , beleg met beetje nootjes en kleine stukjes appel , en leg er vervolgens een ander stukje kaas over. Zet kort onder de grill (tot je ziet dat de bovenste laag smelt over de onderlaag) en haal uit de oven. Laat terug opstijven en presenteer op een houten staander.