Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1,2 kg jonge spinazie
– 400 gram veldsla
– 300 gram kervel
– 400 gram rucola
– 300 gram bladpeterselie
– 1 radicchio rosso
– 2 gerookte eendenborsten
– 4 doosjesframbozen
– 16 geitenkaasjes
– 200 gram pijnboompitten
– honing
– 4 tl mosterd
– 8 el frambozenazijn
– 16 el maïsolie
– pezo
Bereiding:
Spoel de sla en kruiden en dep goed droog.
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag.
Maak een vinaigrette met de maïsolie, frambozenazijn, honing en de mosterd.
Doe de verschillende soorten sla en kruiden in een grote kom, kruid met peper en zout en meng alles voorzichtig.
Snijd heel dunne plakjes van de gerookte eendenborst.
Doe de geitenkaasjes in een ovenschaal, doe er een beetje honing over en plaats ongeveer 10 min in een voorverwarmde oven op 180°.
Verdeel de sla over de borden. Strooi er de pijnboompitten over.
Leg in elk bord een geitenkaasje en versier met de plakjes eendenborst en de frambozen.
Serveer met de vinaigrette en eventueel wat stokbrood.