Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 600 gram gerookte paling
– 200 gram bietenblad
– 2 rode bieten
– rodebietensap
– 100 gram zure room
– 4 koffielepels mierikswortel
– citroensap
– peper
– zout
Vinaigrette:
– olijfolie
– cabarnet-sauvignonazijn
– 1 sjalot
– peper
– zout
Bereiding:
Snijd de rode biet in plakjes en steek rondjes uit .
Meng de zure room , de mieriekswortel en het citroensap samen .
Kruid naar smaak met peper en zout .
Snij de paling in gelijke stukjes .
Meng het rodebietensap met de olijfolie , de azijn en de sjalot en kruid met peper en zout .
Leg de gerookte paling strak op een bordje , leg vervolgens de bietenschijfjes en de bietenblaadjes op de paling , besprenkel het geheel met de vinaigrette en presenteer de room ernaast.